image image
Vine a L'OCUC!

A vegades cal unir-se perquè t'escoltin.

A L'OCUC donem veu als consumidors.

Llegir més

Serveis Empresa

És el moment d'oferir un valor afegit a la seva empresa.

Des de L'OCUC el volem ajudar!

Generi CONFIANÇA amb els nostres serveis.

 Lleguir més

Esteu aquí:Inici·L'OCUC, Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya - Inici
L'OCUC, Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya - Inici

La Generalitat de Catalunya es suma a la iniciativa i preveu imposar taxes a les entitats que disposin de pisos buits, fruit d’execucions hipotecàries, a partir del 2015

pisos_buits

Des de l’any 2007, a l’estat espanyol ha crescut de manera desorbitada el nombre de desnonaments, arribant als 19.567 durant l’any 2013, dels quals 15.451 es produeixen sobre vivendes habituals, segons les xifres publicades pel Banc d’Espanya.

Aquesta situació, juntament amb altres factors, com ara el creixement de l’atur o la disminució del poder adquisitiu,  ha provocat tot un seguit de mobilitzacions, que en el cas de la vivenda ha partit del precepte constitucional del dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat, juntament amb allò que estipula la Llei 18/2007 del Dret a la Vivenda, que duia més d’un lustre abandonada.

El dia 20 de Febrer diferents institucions van fer acte de presència en la lectura del manifest “prou malbaratar aliments” a la Casa de la Convalescència de Barcelona i van reafirmar el seu compromís amb el mateix.

La presentació del manifest elaborat pel la Plataforma “Aprofitem els Aliments” va tenir lloc el passat dijous 20 de Febrer a la Casa de la Convalescència de Barcelona. Van assistir i recolzar la iniciativa diferents representats de la cadena alimentària: l'Associació Agroecològica de Gallecs (producció), Caprabo (distribució), Fundació Alícia (restauració), a més d’actors polítics com la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i entitats socials com la Fundació Banc dels Aliments i Creu Roja de Catalunya. La nostra organització ha participat com a representant dels consumidors.

L’any 2014 comença amb un augment dels serveis bàsics i una congelació del salari mínim, que genera una pèrdua del poder adquisitiu de les famílies.

L’entrada en vigor de Llei que desvincula l’IPC dels preus públics i els vincula únicament al increment del costos dels serveis, ha suposat una pujada generalitzada dels preus dels serveis bàsics per sobre de l’IPC. L’increment de l’IPC interanual a Espanya, al 2013, va ser del 0,3% i a Catalunya del 0,2%.

L’OCUC intervindrà a l’acte de presentació del manifest “Aprofitem els aliments”, que tindrà lloc el proper dijous 20 a les 10:30 hores, a la Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau. 

ENQUESTES de L'OCUC

Quin tipus d'empresa li genera més desconfiança?

(324 vots)

processant...

Tenim 19 visitants en línia

Delegacions de L'OCUC

Accés socis